Informatie/ Nieuws

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 29 Juli t/m 12 Augustus.
Ons Filiaal in Hattem (zie onderstaand) is wel geopend.
Op Dinsdag is deze vestiging  gesloten.
Adres::
Veltkamp Tweewielers
Kruistraat 12 Hattem
Tel.038-4441535
www.veltkamptweewielers.nl
info@veltkamptweewielers.nl------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BELANGRIJKSTE REGELS VOOR SPEED-PEDELECS VANAF 1 JANUARI 2017

  1. Leeftijd bestuurder is minimaal 16 jaar.
  2. De bestuurder heeft rijbewijs AM.
  3. De bestuurder draagft een helm die voldoet aan de nieuwe NEM-norm voor speed-pedelc-helmen (NTA 8776:2016) deze helmen bieden bij hogere snelheden meer bescherming dan de normale fietshelm en zijn wel comfortabel om te dragen en modieus.
  4. De speed-pedelec moet voorzien zijn van een gele kentekenplaat achterop.
  5. De speed-pedelec is minimaal WA-verzekerd.
  6. De plaats in het verkeer: Indien aanwezig op fiet/bromfietspad, anders op de rijbaan.  Rijden op het fietspad mag dus niet meer.
  7. Maximum snelheid: Op de rijbaan 45 km/u, Op het fietspad buiten de bebouwde kom 40 km/u, Op het fiets/bromfietspad binnen de bebouwde kom 30 km/u
  8. De bestuurder heet het kentekenbewijs bij zich. Voor het kopen, verkopen, schorden, slopen en in of uitvoeren gelden dezelfde regels als voor alle voertuigen met een kenteken. (zie www.rdw.nl)